Tanja Olla-Keijzers

Doe wat je wilt doen,
maar doe het met passie!

"Ik ben toch zeker niet gek?" Wat heb ik mijzelf díe vraag vaak gesteld gedurende mijn leven. En even zo vaak heb ik aan mijzelf getwijfeld. Omdat ik dingen letterlijk en figuurlijk anders zag dan de mensen om mij heen. Omdat ik dingen voelde die een ander niet voelde. Omdat ik op voorhand al stress had van bepaalde situaties omdat ik wist hoe iemand zou gaan reageren. En lange tijd heb ik gedacht dat het aan mij lag, dat ik anders ben, en daar heb ik mij uit eindelijk bij neergelegd. Totdat iemand mij met een brede lach op haar gezicht, zei; "Je bent helemaal niet anders, je bent gewoon hooggevoelig!" En toen ging er een wereld voor mij open.

Na veel gelezen en gepraat te hebben over dit onderwerp vielen er steeds meer puzzelstukjes op z'n plek. En een flink aantal jaren was ik daar erg tevreden mee. Ik had immers een hoop rust hervonden door deze ontwikkeling. Het heeft dan ook precies tien jaar geduurd voordat ik mijzelf weer tegenkwam, ik was volledig vastgelopen. Het gaf wel veel opheldering die hooggevoeligheid, maar ondertussen was het ook een strijd met en tegen mijzelf geworden. Hoe houd ik mij staande tussen al die mensen om mij heen die de wereld toch anders ervaren? In 2016 heb ik een hsp-coach opgezocht met deze hulpvraag. Na een aantal sessies zei deze coach tegen mij, ook met eenzelfde brede lach op haar gezicht: "Hier heb je het nummer van Marion Berndsen. Neem maar eens contact met haar op. Ga je daar bezighouden met spirituele zaken!"

Je raadt het al; weer ging er een wereld voor mij open. Dit keer voelde het daadwerkelijk als thuiskomen. Dít waren de stukjes van de puzzel die ik nog mistte. Bij Marion heb ik ondervonden dat mijn hooggevoeligheid één aspect is van wie ik ben, maar ook dat er nog een heel ander stuk is wat hier feitelijk niets mee te maken heeft en dat zijn mijn spirituele vermogens. Het optelsommetje was nu compleet, IK was nu compleet.

Tijdens de diverse opleidingen die ik heb mogen volgen bij Marion ben ik mijzelf steeds weer tegen gekomen, maar dit keer op een positieve manier. Bij haar heb ik geleerd over zaken die bij bij mij horen, maar die ik eigenlijk een beetje weggeduwd had naar de achtergrond. Nu alles weer op de voorgrond is en ik echt volledig mijzelf kan zijn voel ik mij vrijer en gelukkiger dan ooit. En ik kijk er enorm naar uit om alle kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan te mogen inzetten om jou te mogen ondersteunen!

Het geluk ligt niet in de dingen zelf maar in hoe jij ze ziet en ervaart.